פרישנגוף

מגדל פרישמן-דיזנגוף (26 קומות), שתכנונו החל ב-1988, לא התחשב בתכנון ההיסטורי של העיר. אחרי שהגרסה האחרונה שלו שורטטה ב-2008 במשרד האדריכלים יסקי-מור-סיוון, טענו מתנגדי הפרויקט כי יפגע ברקמת השכונה הנמוכה, וכי השטח הפתוח הפרטי בין המגדל לקומת המסחר לא יוכיח את עצמו – ולכן דרשו להגדירו כשטח פתוח ציבורי. בפרוטוקול הוועדה המחוזית מ-15.10.2007 נכתב, כי מיקום המעבר נובע "בין היתר מנתוני התכנון במגרש, ואינו מתאפשר במקום אחר".

המתנגדים התעקשו ודרשו להשית על היזם מטלות ציבוריות נוספות, כמו שיפוץ כיכר דיזנגוף ופיתוח רחוב ישראליס הסמוך, אך נהדפו בנימוק ש"התוכנית כוללת אלמנטים שיש בהם תרומה לציבור הרחב, כגון תוספת מקומות חניה, הרחבת המדרכות וחידוש והחייאת חזית רחוב דיזנגוף".

הגינה של המגדל מוגדרת כשטח פרטי פתוח עם זיקת הנאה לציבור. חברת הניהול של המגדל אחראית לעיצוב ולתחזוקה של השטח, ואף רכשה עבורו פסל של מנשה קדישמן שמוצב במרכז הגינה הציבורית.

אחד האלמנטים המעניינים בזיקת הנאה זו, היא שכל מי שחונה בחניון הציבורי של המגדל, חייב לעבור דרכה. דבר זה תורם להימצאות אנשים בזיקה לאורך שעות היום, הנהנים מהבריזה הנעימה מתחת למגדל.

לעיון בתוכנית המפורטת של שטח זה לחץ כאן.

צילום: טל ניסים

#פרישנגוף באינסטגרם


עדכונים אחרונים מהזיקה

תגובות

  1. […] שיטוטיי בעיר נתקלתי בשלט חריג המבצבץ מהלובי של מגדל פרישמן 46, המספר על תערוכה פתוחה לציבור בלובי. מיד קפצתי על […]